Regioploeg

Op deze pagina volgt informatie over de Regioploeg van synchroonzwemmen.

In het kader van het Jeugd Sport Stimulering Plan zijn we in 2017 gestart met de vorming van een Regioploeg voor jonge talentjes. 

Na 1,5 jaar waarin nauwelijks wedstrijden zijn georganiseerd en maar heel weinig trainingen zijn doorgegaan, zijn de oude regioploegen opgeheven. Maar nu het lijkt dat we weer een normaal wedstrijdseizoen gaan draaien, hebben we besloten opnieuw te starten met het vormen van regiotrainingen en uiteindelijk ook weer een regioploeg. Mede vanwege het feit dat we de trainingen met één trainster minder moeten bolwerken, is gekozen om alleen met age 1 te starten. Dit seizoen wordt sowieso niet deelgenomen aan een Internationale wedstrijd, maar is het einddoel een demo op een regionale wedstrijd/meerkamp.

Onderstaand de planning van de trainingen van de Regioploeg.

Laatst gewijzigd op 08-09-2021

Trainingen regioploeg 2021-2022.pdf

Via onderstaande link komt u bij de informatiegids voor ouders en verzorgers.

Informatiegids ouders-verzorgers 2019-2020.pdf

 

Regioploegen verrast met speculaas!

Afgelopen zondag zijn de nieuw gevormde regioploegen verrast met een speculaaspop. Beide teams werden door de Sint in het zonnetje gezet omdat ze al vele zondagen heel hard aan het trainen zijn om straks in februari (age1) of in april (age2) een mooie uitvoering te laten zien. En dan heb je wel wat lekkers verdiend.
Op de meerkamp van 7 december zullen ze een korte demo geven om te laten zien waar ze staan.

Ps bij age 2 ploeg ontbreken twee meiden, maar ook aan hen is gedacht.

regio

regio 2

 

 

Verslag van de Vlaamse kampioenschappen voor Miniemen.

 

Eerst even met z'n allen op de foto.

Vooraf nog even op de foto

Even een groepshug

 

Afgelopen twee jaar is binnen de regio KNZB West een regioploeg Synchroonzwemmen georganiseerd voor de leeftijdscategorie 10-12 jaar. Het doel was om de jonge talentjes uit de verschillende verenigingen de gelegenheid te geven om op hoog niveau een groepsnummer aan te leren met als doel deel te nemen aan een internationale wedstrijd.
Bij de start van de regioploeg zijn ca 13 meiden gestart. Echter in het eerste seizoen hebben verschillende wijzigingen plaatsgevonden, meisjes zijn gestopt om verschillende redenen, maar uiteindelijk is in september 2018 een stabiele groep van negen meisjes geformeerd. De basis van de uitvoering is in 2017-2018 gelegd door trainster Danielle van Dalen en in dit seizoen heeft Marlinde van den Boogaard het stokje overgenomen bijgestaan door twee hulptrainsters Danny en Bianca.
In het afgelopen half jaar hebben negental meiden gemiddeld eenmaal per twee weken samen getraind in Alphen aan de Rijn en in de laatste maand voor de wedstrijd zelfs wekelijks.

Afgelopen weekend was het dan zover. De talenten hebben in de middag een laatste training gedaan in Alphen. Hierbij hebben zij op het laatste moment de opduw moeten aanpassen omdat het bad in Vlaanderen in het ondiepe maar ca 1.40 mtr bleek te zijn!! Vervolgens zijn zij richting Vlaanderen vertrokken, alwaar zij op zondag mee zouden doen met het Vlaams kampioenschap synchroonzwemmen voor miniemen. De regio had voor hen slaapplaatsen geregeld in Aalst waar zij eerst met elkaar een pastamaaltijd hebben genuttigd (klaargemaakt door de ouders) en op zaterdagavond een spelletjesavond hebben gehad die goed werkte voor de teambuilding van deze groep. Cadeautjes zoals badmutsen en lieve kaartjes met aanmoedigingen zijn met elkaar gedeeld. De meiden zijn wel op tijd gaan slapen, al blijft dat altijd lastig in een vreemd bed met vreemde geluiden…..
Op zondag was het vroeg opstaan geblazen. Ze moesten al om 8.00 uur in Liedekerke zijn om in te zwemmen, zodat een uur later het techniekonderdeel van de wedstrijd kon beginnen. In het buitenland zwemmen betekent soms ook dat de meiden af en toe voor een verrassing kwamen te staan. Zo waren zij niet op de hoogte dat je strafpunten kon krijgen, wanneer je bij een gestrekt balletbeen geen brilletje ophad?? Maar deze tips werden snel met elkaar gedeeld zodat de volgende zwemster hiermee rekening mee kon houden.Ook de meegekomen jury uit Nederland voor de wedstrijd had soms wat last van de verschillen in jureren. Maar uiteindelijk mocht het resultaat er zijn. De meisjes behaalden de 3e, 4e, 5e, 6e, 11e, 23e, 26e, 40e en 76e plaats met de techniek en bleken zich geplaatst te hebben bij de beste zes binnen het deelnemersveld.
In de middag konden de voorbereidingen beginnen voor de muziekuitvoeringen. Bij de loting, bleken zij als laatste aan de beurt wat hen de gelegenheid gaf om op gemak de voorbereidingen te doen. Als eerste zijn wat foto’s gemaakt en is er nog een korte break geweest buiten. Vervolgens ging iedereen aan de slag. Make up, badpakken, gelatine in haren doen, droogtrainen bij acht meisjes blijft altijd veel werk. Maar vele handen maken licht werk in dit geval.
Uiteindelijk na een groepsknuffel waren zij net voor 17.30u in de namiddag aan de beurt. De uitvoering werd goed neergezet. De meiden op zich waren tevreden over het resultaat, ondanks het ondiepe gedeelte van het bad. En natuurlijk hadden ze voor zichzelf hier en daar wel wat verbeterpuntjes. Maar het resultaat mocht er zijn. Met de uitvoering hebben zij de hoogste score van de wedstrijd gehaald van ruim 57.77 punten. Dit gecombineerd met de techniek gaf dit een resultaat van 113 (en nog wat). Dit bleek goed voor GOUD!
Om het weekend goed af te sluiten, is nog door een groep besloten om bij Breda bij de Mac te gaan eten voordat iedereen zijn of haar weg ging. Een ervaring, medaille en mooie herinnering rijker.

De meisjes van de Regioploeg met hun gouden plak

Speciale dank aan Harry Blom en Rolinda ….die de hele dag op de jurystoel hebben gezeten. Ook dank aan Isa voor alle make up. Dank aan de Pasta ouders, de taxi ouders!
Dank aan Marlinde, Danny en Bianca voor hun uurtjes training geven aan de badrand.
Dank aan het bestuur Knzb regio West voor het mogelijk maken van dit avontuur.