verenigingen

WVZ

Het synchroonzwemmen is in Nederland één van de jongste wedstrijdsporten. Bij WVZ zijn we daarmee in 1992 begonnen.
In de jaren daarna is WVZ tot de top van Nederland gaan behoren, zowel bij de jeugd als bij de senioren en heeft WVZ vier keer het Nederlands Kampioenschap gewonnen en in 2001 zelfs ons land vertegenwoordigd bij de Europacup.
Dit alles door bekwame trainsters die opleiden voor de nationale kampioenschappen en daardoor heeft WVZ ook leden in de nationale selecties, die ons land vertegenwoordigen bij internationale wedstrijden, zoals de Europese en Wereld Kampioenschappen.
Beginners: in deze groep kunnen 5 basisdiploma's worden behaald en kan je deelnemen aan de muziekinstuif op de Kringkampioenschappen.

• AGE I: 12 jaar en jonger. In deze groep kunnen een diploma en 2 limieten voor de Synchrobeat Kampioenschappen worden behaald. Limiet = 44 punten.

• AGE II: 15 jaar en jonger. In deze groep kunnen een diploma en 2 limieten voor de Synchrobeat Kampioenschappen worden behaald. Limiet (geboren 2001, 2002) = 49 punten. Limiet (geboren 2003, 2004) = 47 punten.

• Junioren: 18 jaar en jonger. In deze groep kunnen een diploma en 2 limieten voor de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen worden behaald. Limiet (geboren 1998, 1999) = 55 punten. Limiet (geboren 2000, 2001) = 53 punten.

• Senioren: vanaf 14 jaar. In deze groep kunnen een diploma en 2 limieten voor de Nederlandse Kampioenschappen en Dutch Open worden behaald. Limiet voor solo = 62,5 punten. Limiet voor duet = 60 punten. Limiet voor groep = 55 punten.
De beginners starten met 2 trainingen in de week en naar mate het niveau hoger wordt, zal er vaker worden getraind.


Naast het zwemmen van uitvoeringen, wordt er getraind op wedstrijdslagen, technische figuren, lenigheid en kracht – zowel in het water als daarbuiten – om de conditie te verhogen.


In principe gaan we ervan uit dat men zich aanmeldt met 2 of meer elementaire diploma’s, in de leeftijd van de basis-/middelbare school.

wvz

 

ACZ

Hallo allemaal,
Wat is ACZ?
ACZ staat voor Algemene Capelse Zwemvereniging. Wij hebben vier afdelingen: elementair, de soos (50+), wedstrijd en synchroon. In totaal zo'n 300 leden, waarvan er momenteel circa 70 van de synchroonafdeling.
Onze synchroonafdeling bestond jarenlang uit zo'n 40 leden. We waren in het verleden landelijk weinig bekend en kwamen nooit uit op NK's. We waren echt een recreatieve afdeling.
Totdat onze toenmalige hoofdtrainster Nienke Hers de visie had een selectie te starten: meisjes die potentie toonden en meer trainingsuren kregen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen: in de loop van de jaren waren we steeds meer vertegenwoordigd op NK's. En dat niet alleen. We kwamen ook steeds vaker in de finale en zelfs op podiumplekken.
Deze stijgende lijn werd ook in de media opgepikt, wat ons meer bekendheid opleverde binnen Capelle aan den IJssel en omgeving. Deze zichtbaarheid, regelmatige demonstraties en aanwezigheid bij gemeentelijke activiteiten binnen Capelle en Rotterdam hebben in de loop van de afgelopen jaren geresulteerd in een groeiend aantal leden.
Naast een groeiende groep selectiezwemmers groeide ook de groep recreanten. Ook die blijven voor ons belangrijk. We bieden gedifferentieerde trainingen: ieder zwemt naar eigen vermogen, zowel in talent als in tijd.
Gezelligheid en plezier in het zwemmen staan bij ons op nummer 1!  Zowel in als buiten het water.
Ons doel is verder te groeien. Niet alleen in aantal leden, maar ook in kwaliteit en prestaties. Daarbij helpt natuurlijk ook ons nieuwe zwembad in Capelle a.d. IJssel, dat we naar verwachting 1 oktober 2018 in gebruik mogen nemen. Wij vieren dan ook ons 50-jarig jubileum. Wat is er dan mooier dan dat te mogen vieren in een nieuw zwembad, dat geheel aan de eisen van onze synchroon- en wedstrijdafdeling voldoet? Geweldig toch?
Wij hopen jullie dan ook graag voor wedstrijden of andere gelegenheiden te mogen verwelkomen!

ACZ

AZC Synchroonzwemmen

De Alphense zwemclub traint in het zwembad Aquarijn, te Alphen aan den Rijn. Elke woensdag-, donderdag-, vrijdagavond en zaterdagochtend is de afdeling Synchroonzwemmen te vinden in het zwembad. AZC Synchro staat bekend om zowel breedtesport als topsport. Het doel is dan ook om zoveel mogelijk meisjes te laten zwemmen op de wedstrijden. Daarnaast krijgen de meisjes met talent en ambitie de kans om zichzelf te ontwikkelen naar de top. In allebei de takken van de sport staat plezier voorop.

Dit plezier zien we terug in de gezellige kampen die om het jaar worden georganiseerd, de leuke afsluitingen van het jaar in de vorm van een show en de grote groep vrijwilligers die zich elke week weer honderd procent inzet. Alle juryleden, ouders, trainsters en andere vrijwilligers hebben onderling veel plezier. Tijdens alle wedstrijden zijn de tribunes dan ook altijd goed gevuld. AZC is een hechte vereniging. Zo is er om de zoveel tijd een feest voor alle leden van AZC, dit is voor zowel jong als oud.

Woon jij in de buurt van Alphen aan den Rijn en lijkt je het leuk om deze sport te proberen en de sfeer van AZC te proeven?
Dan ben je elke zaterdagochtend van 9.00 uur tot 10.00 welkom.
Je kunt voor contactgegevens terecht op www.azc-alphen.nl. De eerste vier trainingen zijn gratis.

azc

DSZ

DSZ is opgericht in 1973, en vanaf dat moment starten ook alle 4 de sporttakken te weten, wedstrijdzwemmen, waterpolo, schoonspringen en synchroonzwemmen. Daarnaast hebben wij ook elementair zwemmen.

 

Heden hebben wij rond de 50 leden, 9 trainsters   en 18 juryleden.

 

Het is hard werken met zo’n kleine ploeg vrijwilligers maar gezellig is het zeker altijd, wonderbaarlijk genoeg krijgen we toch altijd alles weer rond.

 

Wij trainen in het Hofbad en de Overbosch, ons clubhuis zit bij zwembad de Waterthor.

 

Onze doelstelling is zo hoog mogelijk te eindigen op alle  wedstrijden, welke reëel zijn naar het aantal trainingen dat de zwemsters hebben.

 

We zijn in alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd.

 

Ook hebben we een zeer actieve masterploeg welke zelf hard trainen, maar ons gelukkig ook ondersteunen als coaches of jurylid, op wedstrijden bij de jongere zwemsters.

 

Zij gaan volgend jaar proberen hun EK master titel te verdedigen in Londen!

 

Mocht je meer informatie willen hebben kijk dan op www.synchroon.eu

DSZ

 

 

Z&PC Katwijk

De zwemvereniging van Z&PC Katwijk bestaat sinds 30 juni 1967.De synchroonafdeling is  begin jaren 80 begonnen.
Wij zwemmen in het zwembad  Aquamar in Katwijk.
OP dit moment hebben wij  18 meisjes bij ons zwemmen.De leeftijd van de meisjes ligt tussen de 6 en 14 jaar.Dus categorie 1 – age 2.
Wij trainen met de jongste meisjes 2 keer in de week.En met de oudere meisjes 3 keer in de week.Dit houd in dat de jongste  meiden 2 uur in de week trainen  en de oudere meiden 4 uur in de week.
Wij hebben niet een echte trainer,maar 3 moeders en 1 oud synchroonzwemsters die vrijwillig training geven.Deze vrijwilligers hebben wel cursussen gevolgd zodat zij wel weten wat zij moeten doen.Deze vrijwilligers geven met veel plezier de trainingen.
Wij doen ons best om het beste uit de meisjes te halen ,maar wel met plezier.Dit vinden wij toch ook erg belangrijk.Er mogen dit jaar van de 7 meiden 3 naar de synchrobeat.Hier zijn wij ook trots op.Ze werken erg hard.
Wij hebben helaas nog maar 4 juryleden.Het word dus tijd voor een paar nieuwe vrijwilligers.Daar zijn wij druk mee bezig.Ik hoop dat jullie een beetje een beeld hebben gekregen over onze vereinging.Wij hebben het erg naar ons zin en de meiden ook!

 

katwijkkatwijk

BZ&PC

Afgelopen jaar vierde BZ&PC haar 75ste Jubileum. De club werd op 17 Juni 1938 opgericht. De synchroonzwemafdeling is echter een stuk jonger. De Synchroonzwemafdeling werd pas in 1984 opgericht door Shirley Zwaan.

Op dit moment bestaat de synchroonzwemafdeling van BZ&PC uit zo'n 50 enthousiaste leden. De leeftijd van de meiden loopt uiteen van 6 jaar tot 25 jaar. Onze meiden zijn in alle categorieën vertegenwoordigd. Onze thuisbasis is Zwembad De Kuil in Bodegraven.

Doelstelling bij BZ&PC is goede prestaties neerzetten, maar wel met de nodige dosis plezier! We proberen elk seizoen vertegenwoordigd te zijn op de verschillende Nederlandse Kampioenschappen. Vooral op de Synchrobeat zijn we de afgelopen jaren goed vertegenwoordigd geweest, en zullen we dit jaar 2 volledige ploegen afvaardigen. Dit jaar is het de bedoeling om ook aan het NK Combinatie mee te doen.

Naast de enthousiaste leden, hebben we gelukkig ook een zeer enthousiaste groep van 13 trainsters. Daarnaast hebben we ook nog 27 Juryleden. Bij het synchroonzwemmen zijn er veel vrijwilligers nodig, we zijn dus heel erg blij met deze grote groep betrokken vrijwilligers!

Zonder vrijwilligers kan ook het synchroonzwemmen niet verder!

Mocht je meer willen weten, kijk dan op onze website: http://www.bzpc-bodegraven.nl of mail naar .