verenigingen

BZ&PC

BZ&PC staat voor Bodegraafse Zwem en Polo Club. Dit jaar (2018) viert BZ&PC haar tachtig jarige bestaan. De club werd op 17 Juni 1938 opgericht. Op 3 oktober 1984 is BZ&PC gestart met de afdeling synchroonzwemmen - de jongste afdeling binnen de vereniging.

 

Op dit moment bestaat de synchroonzwemafdeling van BZ&PC uit ongeveer 45 enthousiaste leden. De jongste leden in de onderbouw (tot Age I Niveau) trainen twee keer per week en de dames in de bovenbouw trainen drie keer per week in zwembad de Kuil in Bodegraven.

 

Doelstelling bij BZ&PC is goede prestaties neerzetten en te verbeteren, maar wel met de nodige dosis plezier! We proberen elk seizoen vertegenwoordigd te zijn op de verschillende Nederlandse Kampioenschappen. Dit seizoen is het ons gelukt om met diverse ploegen aan elk NK deel te nemen.

 

Naast de enthousiaste leden, hebben we gelukkig ook een zeer enthousiaste groep van trainsters. Daarnaast hebben we diverse Juryleden. Bij het synchroonzwemmen zijn er veel vrijwilligers nodig, we zijn dus heel erg blij met deze groep betrokken vrijwilligers.

 

Mocht je meer willen weten, kijk dan op onze website: http://www.bzpc-bodegraven.nl of mail naar of volg ons op onze socialmedia kanalen.

 

ACZ

Hallo allemaal,
Wat is ACZ?
ACZ staat voor Algemene Capelse Zwemvereniging. Wij hebben vier afdelingen: elementair, de soos (50+), wedstrijd en synchroon. In totaal zo'n 300 leden, waarvan er momenteel circa 70 van de synchroonafdeling.
Onze synchroonafdeling bestond jarenlang uit zo'n 40 leden. We waren in het verleden landelijk weinig bekend en kwamen nooit uit op NK's. We waren echt een recreatieve afdeling.
Totdat onze toenmalige hoofdtrainster Nienke Hers de visie had een selectie te starten: meisjes die potentie toonden en meer trainingsuren kregen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen: in de loop van de jaren waren we steeds meer vertegenwoordigd op NK's. En dat niet alleen. We kwamen ook steeds vaker in de finale en zelfs op podiumplekken.
Deze stijgende lijn werd ook in de media opgepikt, wat ons meer bekendheid opleverde binnen Capelle aan den IJssel en omgeving. Deze zichtbaarheid, regelmatige demonstraties en aanwezigheid bij gemeentelijke activiteiten binnen Capelle en Rotterdam hebben in de loop van de afgelopen jaren geresulteerd in een groeiend aantal leden.
Naast een groeiende groep selectiezwemmers groeide ook de groep recreanten. Ook die blijven voor ons belangrijk. We bieden gedifferentieerde trainingen: ieder zwemt naar eigen vermogen, zowel in talent als in tijd.
Gezelligheid en plezier in het zwemmen staan bij ons op nummer 1!  Zowel in als buiten het water.
Ons doel is verder te groeien. Niet alleen in aantal leden, maar ook in kwaliteit en prestaties. Daarbij helpt natuurlijk ook ons nieuwe zwembad in Capelle a.d. IJssel, dat we naar verwachting 1 oktober 2018 in gebruik mogen nemen. Wij vieren dan ook ons 50-jarig jubileum. Wat is er dan mooier dan dat te mogen vieren in een nieuw zwembad, dat geheel aan de eisen van onze synchroon- en wedstrijdafdeling voldoet? Geweldig toch?
Wij hopen jullie dan ook graag voor wedstrijden of andere gelegenheiden te mogen verwelkomen!

ACZ

AZC Synchroonzwemmen

De Alphense zwemclub traint in het zwembad Aquarijn, te Alphen aan den Rijn. Elke woensdag-, donderdag-, vrijdagavond en zaterdagochtend is de afdeling Synchroonzwemmen te vinden in het zwembad. AZC Synchro staat bekend om zowel breedtesport als topsport. Het doel is dan ook om zoveel mogelijk meisjes te laten zwemmen op de wedstrijden. Daarnaast krijgen de meisjes met talent en ambitie de kans om zichzelf te ontwikkelen naar de top. In allebei de takken van de sport staat plezier voorop.

Dit plezier zien we terug in de gezellige kampen die om het jaar worden georganiseerd, de leuke afsluitingen van het jaar in de vorm van een show en de grote groep vrijwilligers die zich elke week weer honderd procent inzet. Alle juryleden, ouders, trainsters en andere vrijwilligers hebben onderling veel plezier. Tijdens alle wedstrijden zijn de tribunes dan ook altijd goed gevuld. AZC is een hechte vereniging. Zo is er om de zoveel tijd een feest voor alle leden van AZC, dit is voor zowel jong als oud.

Woon jij in de buurt van Alphen aan den Rijn en lijkt je het leuk om deze sport te proberen en de sfeer van AZC te proeven?
Dan ben je elke zaterdagochtend van 9.00 uur tot 10.00 welkom.
Je kunt voor contactgegevens terecht op www.azc-alphen.nl. De eerste vier trainingen zijn gratis.

azc

DSZ

DSZ is opgericht in 1973, en vanaf dat moment starten ook alle 4 de sporttakken te weten, wedstrijdzwemmen, waterpolo, schoonspringen en synchroonzwemmen. Daarnaast hebben wij ook elementair zwemmen. Heden hebben wij rond de 55 leden, 10 trainsters   en 16 juryleden.                       Het is hard werken met zo’n kleine ploeg vrijwilligers maar gezellig is het zeker altijd, wonderbaarlijk genoeg krijgen we toch altijd alles weer rond.           Wij trainen in de Waterthor, Hofbad en de Overbosch in Den haag en in de Fluit te Leidschendam, ons clubhuis zit bij zwembad de Waterthor.                 Onze doelstelling is zo hoog mogelijk te eindigen op alle  wedstrijden, welke reëel zijn naar het aantal trainingen dat de zwemsters hebben.                        We zijn in alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd.                                                                                                                                                         Ook hebben we een paar zeer actieve masters welke zelf hard trainen, maar ons gelukkig ook ondersteunen als coaches of jurylid, op wedstrijden bij de jongere zwemsters. Elk jaar gaan we op zomerkamp en trainingsweekend met alle zwemsters wat altijd een hele gezellige activiteit is naast alle trainingen en wedstrijden die we meedoen.

Mocht je meer informatie willen hebben, kunt U contact ons opnemen:

DSZ

 

 

 

Z&PC Katwijk

De zwemvereniging van Z&PC Katwijk bestaat sinds 30 juni 1967.De synchroonafdeling is  begin jaren 80 begonnen.
Wij zwemmen in het zwembad  Aquamar in Katwijk.
OP dit moment hebben wij  18 meisjes bij ons zwemmen.De leeftijd van de meisjes ligt tussen de 6 en 14 jaar.Dus categorie 1 – age 2.
Wij trainen met de jongste meisjes 2 keer in de week.En met de oudere meisjes 3 keer in de week.Dit houd in dat de jongste  meiden 2 uur in de week trainen  en de oudere meiden 4 uur in de week.
Wij hebben niet een echte trainer,maar 3 moeders en 1 oud synchroonzwemsters die vrijwillig training geven.Deze vrijwilligers hebben wel cursussen gevolgd zodat zij wel weten wat zij moeten doen.Deze vrijwilligers geven met veel plezier de trainingen.
Wij doen ons best om het beste uit de meisjes te halen ,maar wel met plezier.Dit vinden wij toch ook erg belangrijk.Er mogen dit jaar van de 7 meiden 3 naar de synchrobeat.Hier zijn wij ook trots op.Ze werken erg hard.
Wij hebben helaas nog maar 4 juryleden.Het word dus tijd voor een paar nieuwe vrijwilligers.Daar zijn wij druk mee bezig.Ik hoop dat jullie een beetje een beeld hebben gekregen over onze vereinging.Wij hebben het erg naar ons zin en de meiden ook!

 

katwijkkatwijk

.

GZC Donk

Welkom bij GZC Donk synchroonzwemmen!
GZC Donk is een grote zwemvereniging die waterpolo, wedstrijdzwemmen, elementair zwemmen en ook het geweldige synchroonzwemmen aanbiedt!
We trainen in het prachtige nieuwe Groenhovenbad in Gouda, waar we de beschikking hebben over maar liefst 3 zwembaden. Er wordt meerdere malen per week hard getraind, maar ook heel veel plezier gemaakt. Want dat is waar onze synchroonzwemafdeling voor staat, we gaan voor mooie en goede prestaties, we willen iedere keer een stukje beter worden, maar dit allemaal met heel veel plezier en teamspirit!
De afgelopen jaren hebben we hierdoor veel mooie successen behaald, zoals diverse medailles op NK's, Interregio wedstrijden & het EK masters en hebben we al jarenlang 1 van de grootste aantallen synchroon zwemmers van het land!
Op dit moment hebben we ongeveer 100 leden.  Dit zegt veel over het warme bad waar je bij ons terecht komt.  Het is niet voor niets dat veel oud-zwemsters nog steeds betrokken zijn als trainster, official of nog steeds zwemmen als master, het is een hechte afdeling!
Een jarenlange traditie is ons trainingskamp in Zeist, met veel trainen, leuke aanvullende clinics, de bonte avond en  het beroemde nachtspel.
We zijn er voor jonge meisjes, masters, maar ook jongens, want bij GZC Donk synchroonzwemmen is iedereen welkom.
Wil je een keer langskomen om mee te zwemmen; neem dan contact op via

.

donk 1donk 2donk 3donk4