Aanpassing bepalingen Regiokampioenschappen lange baan
11-01-2019

Voor de Regiokampioenschappen lange baan, die in mei worden georganiseerd, zijn een aantal wijzigingen in de bepalingen doorgevoerd.

Incourante afstanden
In de afgelopen jaren is gebleken dat er een aantal incourante afstanden bij deze kampioenschappen zijn. Het aantal inschrijvingen voor de 200m vlinderslag, 400m wisselslag, 800m vrije slag en 1500m vrije slag is beduidend minder dan voor andere programma’s. Vaak zijn er geen volle series per leeftijdscategorie, regelmatig zijn er zelfs onvoldoende deelnemers in een leeftijdscategorie om 3 medailles uit te reiken.
Om te stimuleren dat meer zwemmers gaan deelnemen aan deze afstanden, is besloten de bepalingen voor deze afstanden te wijzigen. Op onze website vindt u de aangepaste bepalingen (klik hier).

Parazwemmers
Bij de Regiokampioenschappen korte baan zijn bij wijze van proef de parazwemmers gehuldigd. Voor deze zwemmers is per weekend een klassement op IPC punten gemaakt en de zwemmers die voor een bepaald programma de meeste IPC punten hebben behaald, ontvingen aan het einde van het weekend een medaille. Zowel de parazwemmers als diverse verenigingen hebben ons de terugkoppeling gegeven blij te zijn dat ook deze groep zwemmers in het zonnetje is gezet. Daarom is besloten deze huldiging een vaste plek te geven bij onze kampioenschappen.